Url فارسی یا انگلیسی

چکیده مقاله

یکی از فاکتور های خیلی مهم گوگل برای تعیین رتبه یک صفحه در نتایج جستجو آدرس دهی صفحات وب سایت شما است. اما آدرس‌های صفحه سایت انگلیسی باشه بهتره یا فارسی؟ Url فارسی یا انگلیسی؟ Url در سئو تاثیر دارد؟ نامک در سئو چقدر میتونه مفید باشه؟ گوگل url فارسی رو بهتر پردازش می کنه […]

یکی از فاکتور های خیلی مهم گوگل برای تعیین رتبه یک صفحه در نتایج جستجو آدرس دهی صفحات وب سایت شما است. اما آدرس‌های صفحه سایت انگلیسی باشه بهتره یا فارسی؟ Url فارسی یا انگلیسی؟ Url در سئو تاثیر دارد؟ نامک در سئو چقدر میتونه مفید باشه؟ گوگل url فارسی رو بهتر پردازش می کنه یا url انگلیسی رو؟

آدرس صفحه فارسی باشد یا انگلیسی؟

همان‌طور که در قسمت قبل اشاره کردم از لحاظ تئوری برای گوگل تفاوتی نمی‌کند که شما برای آدرس صفحه از زبان انگلیسی و یا فارسی استفاده کنید، اما آیا طبق تجربه کارشناسان، این تئوری در عمل هم درست است؟ در ادامه به مهم‌ترین تفاوت‌های کاربرد زبان فارسی و انگلیسی خواهیم پرداخت تا در پایان بتوانید به یک جمع‌بندی صحیح دراین‌باره برسید.

طول آدرس: از نکات کلیدی یک آدرس مناسب، کوتاه بودن آن است. کلمات بکار برده شده به زبان‌های غیر انگلیسی به علت اینکه نیاز به دیکد کردن دارند، در عمل بسیار طولانی‌تر از کلمات انگلیسی می‌شوند و به همین علت زبان انگلیسی طول آدرس کمتری خواهد داشت.

ماندگاری در ذهن: بسیاری از فعالین حرفه‌ای برای بازدید صفحه‌ای خاص، بدون جستجوی آن در موتورهای جستجوگر، مستقیماً آدرس آن را تایپ می‌کنند. طبق تجربه، یادآوری url های انگلیسی بسیار راحت‌تر از url های فارسی است.

Url فارسی یا انگلیسی

سرعت فهرست شدن: طبق تجربه کارشناسان ایندکس شدن آدرس‌های زبان انگلیسی سریع‌تر از آدرس‌های زبان فارسی و دیگر زبان‌های غیر انگلیسی است؛ و این می‌تواند به خاطر نیاز زبان فارسی به دیکد شدن است. هرچند این مورد می‌تواند قابل‌چشم‌پوشی باشد، اما درزمانی که از سرورهای اشتراکی استفاده می‌کنید می‌تواند بیشتر احساس شود.

لینک دادن در شبکه‌های اجتماعی: در حال حاضر بسیاری از شبکه‌های اجتماعی ازجمله اینستاگرام، واتساپ و تلگرام آدرس‌های زبان فارسی را به‌صورت کاراکترهای کد شده و به‌هم‌ریخته نشان می‌دهند. به‌طور مثال آدرس صفحه‌ای سه‌کلمه‌ای به زبان فارسی را به‌صورت کاراکترهای نامفهوم چند سطری نمایش می‌دهد، اما url زبان انگلیسی را به همان شکل اصلی نمایش می‌دهد. درنتیجه برای لینک دادن صفحات در شبکه‌های اجتماعی، زبان انگلیسی به خاطر کوتاه و قابل‌فهم بودن از امتیاز ویژه‌ای برخوردار است.

Url فارسی یا انگلیسی

Url فارسی یا انگلیسی

آیا برای گوگل فارسی یا انگلیسی بودن صفحات مهم است ؟

جان مولر، متخصص و تحلیل‌گرِ وب‌مستر در گوگل، دریکی از ویدئوهای خود، به‌طور کامل در مورد زبان آدرس صفحات صحبت کرده. به گفته او استفاده از زبان غیر انگلیسی برای سایت‌هایی که محتوای آن‌ها به زبان‌ها دیگری نگارش شده، هیچ مانعی ندارد و ربات‌های گوگل مشکلی برای کراول و ایندکس نخواهند داشت.

John Mueller در ادامه حرف‌هایش گفت:

«بهتر است به‌جای این‌که در مورد زبان URL صفحات بحث کنید، به این فکر باشید که چطور می‌توانید آدرس صفحات را به بهترین شکل برای کاربر بهینه کنید.

شاید بپرسید منظور گوگل از بهینه بودن آدرس صفحات چیست؟ بخش بعدی به‌طور مفصل درباره همین موضوع است.»

به شما توصیه می‌کنیم به صفحه نکات مهم سئو از زبان گوگل مراجعه کنید تا با نکات کلیدی سئو از زبان جان مولر آشنا شوید.

آدرس صفحات را چگونه بنویسیم ؟

به‌عنوان‌مثال آدرس صفحات باید طوری باشد که کاربر برای لینک دادن به آن‌ها با مشکلی مواجه نشود. استفاده از ویرگول، کاما، اسپیس و یا هر کاراکتری که خوانایی آدرس را کم کند مشکل‌ساز است.

گوگل روزبه‌روز باهوش‌تر می‌شود! و می‌بینیم که امروز به‌خوبی می‌تواند بین کلمات فارسی و انگلیسی ارتباط برقرار کند، مثلاً اگر شما محتوایی تحت عنوان “طراحی سایت ” داشته باشید و برای آدرس آن نوشته باشید ” web design ” گوگل متوجه ارتباط معنایی بین URL شما و محتوا می‌شود.

گوگل همچنین در یک سری مقالات مربوطه به این‌که چه آدرسی برای صفحه مناسب‌تر است، اشاره‌هایی در مورد این موضوع داشته

  • از اسم‌های عمومی استفاده نکنید (page1.html)
  • سعی نکنید مدام کلمه کلیدی را در آدرس تکرار کنید. (ivahid.com/blog/pageurl/page-url)
  • از پوشه‌های دنباله‌دار زیاد استفاده نکنید. (ivahid.com/example1/example2/example3/example4/example5/example6)
  •  کلمات بی‌ربط به محتوا را در آدرس صفحه به کار نبرید.
  • آدرس صفحه باید معنادار و مرتبط با محتوا باشد
  • آدرس صفحه باید کوتاه باشد
  • فارسی یا انگلیسی بودن مهم نیست! ولی انگلیسی از نظر تجربه کاربری بهتر است
  • از کاراکترهای اضافی و علائم نگارشی در آدرس صفحات پرهیز کنیم
  • آدرس‌های انگلیسی قابلیت تحلیل و آنالیز بیشتری در ابزارهای جانبی دار
Url فارسی یا انگلیسی

Url فارسی یا انگلیسی

نکات مهم برای آدرس‌دهی صفحات

  1. کلمات کلیدی را در ابتدای آدرس قرار دهید، موتورهای جستجوی گوگل به کلمات انتهای آدرس‌های طولانی اهمیت نمی‌دهند، پس اگر بنا به دلیلی آدرس شما طولانی شد، حداقل سعی کنید کلمه کلیدی ابتدای آن باشد.
  2. از حروف بزرگ در آدرس استفاده نکنید سعی کنید آدرسی یکدست از حروف کوچک داشته باشید (درصورتی‌که آدرس شما انگلیسی است).
  3. اکیداً از کلمات تکراری در آدرس استفاده نکنید.
  4. لزومی ندارد حتماً کلماتی که در آدرس به کار می‌روند در عنوان تکرار شوند، می‌توانید در آدرس از کلمات کلیدی هم‌معنا استفاده کنید.
  5. از کاراکترهای نامناسب استفاده نکنید، کاراکترهایی مثل:?، & و %
  6. مکرر کلمات کلیدی را به کار نبرید، اعتدال را رعایت کنید! اگر در آدرس سایت از کلمات کلیدی استفاده می‌کنید، این کلمات باید واقعاً گویای محتوای سایت شما باشند تا کاربر با مشاهده آدرس سایت متوجه محتوای صفحه شود که این نکته روی تجربه کاربری تأثیر مثبت دارد.
  7. وقتی کلمات کلیدی را در آدرس صفحه به کار می‌برید از کلمات کم‌ارزش مثل “از ” –”یا ” – “برای ” و از این قبیل استفاده نکنید، چراکه آدرس کوتاه و قابل‌درک می‌شود.

آیا آدرس صفحه وبسایت روی سئو تاثیر دارد؟

آدرس صفحه جزء یکی از ۲۰۰ فاکتور تأثیرگذار در سئوی سایت است؛ اما این تأثیر به حدی زیاد نیست که با تغییر آدرس صفحه سایت رتبه سایت بهبود یابد یا رتبه آن کاهش یابد. بااین‌وجود تعیین آدرس مناسب و طبق اصولی که در بالا گفته شد، می‌تواند در رقابت تنگاتنگی که بین رقبا است، یک امتیاز مثبت محسوب شود.

دلایل برتر بودن url انگلیسی چیست ؟

  1. کوتاه بودن لینک انگلیسی نسبت به لینک فارسی
  2. سئو مناسب url انگلیسی نسبت به url فارسی
  3. کاربرپسند بودن آدرس انگلیسی نسبت به آدرس فارسی
  4. به خاطر سپردن و تایپ کردن راحت‌تر url انگلیسی نسبت url فارسی
  5. ایندکس شدن سریع تر url انگلیسی نسبت به url فارسی
  6. ایجاد شرایط سخت برای آنالیز در ابزارهای مختلف وبمستری
Url فارسی یا انگلیسی

Url فارسی یا انگلیسی

شما از چه روشی استفاده می‌کنید؟

اگر بعد از خواندن این مقاله تصمیم گرفتید که ازاین‌پس از URL انگلیسی استفاده کنید یا مشکلاتی را در آدرس صفحات خود پیدا کردید، لازم نیست که صفحات قبلی را اصلاح کنید، برای صفحات جدید استانداردهای موردبحث را استفاده کنید.

اگر تمایل داشتید نکات کلیدی و جذاب دیگر در سئو را مطالعه کنید پیشنهاد میکنم به قسمت آموزش سئو اول باش مراجعه کنید.

سیاوش احمدی
مدرس: سیاوش احمدی Siavash Ahmadi

سیاوش احمدی هستم، فارغ التحصیل مقطع کارشناسی مهندسی نرم افزار و مدیر وبسایت اول باش. از سال 98 تمرکز خود را بر روی مباحث روز سئو و بهینه سازی سایت قرار داده و پس از کسب تجربه و دانش ارزشمند تصمیم گرفتم تا ثمره آن را با دیگران به اشتراک بگذارم.

همکاری با وبسایت هایی مانند لپتاپیفای ، نیناکالا ، ریگا و... به من آموخته است که هرچه بیشتر دانش خود را عرضه کنی اشتیاق بالاتری برای یادگیری خواهی داشت.

  • AI: سلام انسان، من یک ربات چت با هوش مصنوعی GPT هستم. هر چیزی از من بپرس!

تفکر هوش مصنوعی ...

  1. آواتار ناهیدناهید گفته؛
    00:20 1401/04/29

    خیلی مفید بود ?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه مطلب
  • AI: سلام انسان، من یک ربات چت با هوش مصنوعی GPT هستم. هر چیزی از من بپرس!

تفکر هوش مصنوعی ...