بالا بردن سرعت سایت وردپرس بالا بردن سرعت سایت وردپرس یک عنصر حیاتی برای موفقیت وب سایت شما است. علاوه بر اینکه یکی از فاکتورهای رتبه بندی شناخته شده است، یک معیار کاربردی مهم نیز به شمار می رود. هیچ کس (افراد یا موتورهای جستجو) نمی خواهند وقت خود را در انتظار بارگذاری صفحات شما […]
بالا بردن سرعت سایت وردپرس
بالا بردن سرعت سایت وردپرس یک عنصر حیاتی برای موفقیت وب سایت شما است. علاوه بر اینکه یکی از فاکتورهای رتبه بندی شناخته شده است، یک معیار کاربردی مهم نیز به شمار می رود.
هیچ کس (افراد یا موتورهای جستجو) نمی خواهند وقت خود را در انتظار بارگذاری صفحات شما بگذرانند، به خصوص زمانی که ده ها وب سایت دیگر در همین موضوع وجود دارند که سریعتر بارگذاری می شوند.
خبر خوب این است که راههایی برای بهبود سرعت صفحهتان با بهینهسازی زیرساختهای وبسایت و پیروی از برخی بهترین شیوهها وجود دارد.
در این راهنما، یاد خواهید گرفت:
PageSpeed چیست؟
چرا بالا بردن سرعت سایت وردپرس برای سئو مهم است ؟
سرعت ایده آل صفحه چقدر است؟
15 روش برای بالا بردن سرعت سایت وردپرس
چگونه سرعت صفحه خود را به طور دقیق اندازه گیری کنیم ؟
PageSpeed چیست؟
سرعت صفحه تعداد ثانیه هایی است که یک صفحه بارگذاری می شود تا زمانی که به طور کامل در دسترس کاربران قرار گیرد.
سرعت صفحه نباید با “سرعت وب سایت ” اشتباه گرفته شود. سرعت وب سایت میانگین سرعت صفحه نمونه ای از صفحات یک سایت است.
سرعت بارگذاری یک صفحه خاص ممکن است با میانگین متفاوت باشد (می تواند کندتر یا سریعتر باشد)، به همین دلیل مهم است که به صورت جداگانه سرعت همه صفحات خود را آزمایش و بهینه کنید.
چرا بالا بردن سرعت سایت وردپرس برای سئو مهم است ؟
در آوریل 2010، گوگل رسما اعلام کرد که سرعت صفحه بخشی از الگوریتم رتبه بندی گوگل است.
دلایل اصلی که آنها را مجبور به اضافه کردن سرعت صفحه به عنوان یک عامل رتبه بندی کرد عبارتند از:
وب سایت های سریع کاربران را خوشحال می کنند و زمان بیشتری را در یک وب سایت می گذرانند.
وب سایت های سریع هزینه های عملیاتی را کاهش می دهند (پهنای باند کمتر و استفاده بهتر از منابع سرور)
وب سایت های سریع فروش بیشتری (و به طور کلی تبدیل) ایجاد می کنند.
به سرعت به امروز، سرعت صفحه اکنون مهمتر از همیشه است.
آمار نشان میدهد که وبسایتهایی که سرعت بارگذاری آهسته دارند، مشتریان خود را از دست میدهند، زیرا اکثر کاربران حاضر نیستند بیش از 3 ثانیه منتظر بمانند تا یک وبسایت بارگذاری شود.
علاوه بر این، تعدادی از مطالعات نشان می دهد که بین رتبه بندی گوگل و سرعت صفحه همبستگی وجود دارد. وب سایت هایی که در رتبه های اول گوگل قرار دارند سریعتر از وب سایت هایی که در مکان های پایین ظاهر می شوند بارگذاری می شوند.
سرعت صفحه یک فاکتور رتبه بندی صفحه است به این معنی که بر هر صفحه به طور جداگانه تأثیر می گذارد و نه کل وب سایت.
سرعت ایده آل صفحه چقدر است؟
به طور غیر رسمی، سرعت صفحه ایده آل برای وب سایت های دسکتاپ و موبایل کمتر از 3 ثانیه است. من می گویم “غیر رسمی ” زیرا این عددی است که از نظرسنجی ها و مطالعات کاربران بدست می آید و عدد رسمی مورد استفاده الگوریتم های گوگل در طی فرآیند رتبه بندی نیست.
روشی که گوگل با سرعت صفحه برخورد می کند این است که صفحات را به «واقعاً خوب» و «بسیار بد» دسته بندی می کند.
این بدان معنی است که اگر یک وب سایت خیلی کند باشد، ممکن است تأثیر منفی بر رتبه بندی آن داشته باشد. در غیر این صورت، الگوریتم با تمام وب سایت ها یکسان رفتار می کند.
میتوانید ویدیوی زیر را از گوگل تماشا کنید که در مورد نحوه برخورد گوگل با سرعت صفحه و سرعت سایت به طور کلی بحث میکند.
به عنوان یک قاعده کلی، شما باید تمام اقدامات لازم را انجام دهید تا مطمئن شوید که وب سایت شما در سریع ترین زمان ممکن بارگذاری می شود.
وب سایت های کند تجربه کاربری بدی را ارائه می دهند و این بدان معنی است که آنها پول و مشتریان خود را از دست می دهند.
15 روش برای بالا بردن سرعت سایت وردپرس
برای بهبود سرعت صفحه خود، بهترین روش های زیر را دنبال کنید.
تصاویر خود را فشرده و بهینه کنید
تحویل ویدیوها را بهینه کنید
فعال کردن کش
CSS و JS را کوچک کنید
اسکریپت های مسدود کننده رندر را حذف کنید
از اسکریپت ها به صورت ناهمزمان استفاده کنید
از حافظه پنهان مرورگر استفاده کنید
از بارگذاری و واکشی اولیه منابع استفاده کنید
به یک میزبان سریعتر بروید
افزونه های غیر ضروری را غیرفعال کنید
نرم افزار CMS و افزونه های خود را ارتقا دهید
به آخرین نسخه PHP ارتقا دهید
استفاده از یک شبکه تحویل محتوا (CDN) را در نظر بگیرید
DB خود را بهینه کنید
از ماژول سرعت صفحه گوگل استفاده کنید
1- تصاویر خود را فشرده و بهینه کنید
در اکثر موارد، یک صفحه وب به دلیل تعداد و اندازه تصاویر کند است. تصاویر با کیفیت خوب و سایر عناصر بصری برای SEO و قابلیت استفاده مهم هستند، بنابراین حذف کامل آنها یک گزینه نیست.
کاری که باید در عوض انجام دهید این است که سعی کنید اندازه فایل آنها را بدون کاهش کیفیت آنها به حداقل برسانید.
توصیه های زیر را دنبال کنید:
از اندازه مناسب تصاویر استفاده کنید – قبل از آپلود تصویر در وب سایت خود، اندازه آن را به حداکثر عرض مورد نیاز خود تغییر دهید.
به عنوان مثال، اگر حداکثر عرضی که تصاویر را در وبلاگ خود نشان می دهید 1200 پیکسل است، بارگذاری تصاویر بزرگتر از این هدر است.
میتوانید از ابزارهایی مانند Photoshop، Gimp یا Pixelmator برای باز کردن یک تصویر، تغییر ابعاد آن و صادرات به یک فرمت مناسب وب مانند jpg یا png استفاده کنید.
استفاده از بهینه ساز تصویر (بسیار مهم) – قدم بعدی استفاده از بهینه ساز تصویر است. تصاویری که از طریق فتوشاپ یا پیکسلماتور صادر می شوند، در مورد اندازه فایل بهینه به طور کامل بهینه نمی شوند.
ابزارهایی مانند imageOptim (برای کاربران مک) یا فشردهکننده تصویر میتوانند به طور چشمگیری اندازه فایل یک تصویر را بدون تأثیر بر کیفیت آن کاهش دهند.
به اسکرین شات زیر نگاه کنید. هر دو تصویر دقیقاً یکسان به نظر می رسند و ابعاد یکسانی دارند. اندازه فایل تصویر سمت راست 56 درصد کوچکتر است.
این دو مرحله به تنهایی حجم تصاویر شما را کاهش می دهد و این تاثیر زیادی بر سرعت بارگذاری صفحه شما به خصوص در دستگاه های تلفن همراه خواهد داشت.
از تصاویر واکنش گرا استفاده کنید – وردپرس را به آخرین نسخه ارتقا دهید تا بتوانید از تصاویر واکنش گرا استفاده کنید.
کاری که این ویژگی انجام می دهد دو چیز است:
هنگامی که یک تصویر را در کتابخانه رسانه وردپرس آپلود می کنید، به طور خودکار مجموعه ای از تصاویر را ایجاد می کند که اندازه های متفاوتی دارند.
هنگامی که صفحه ای بارگذاری می شود و بسته به وضوح، به طور خودکار اندازه تصویر معادل را به کاربران نشان می دهد.
این به این معنی است که در تلفن همراه یک تصویر با اندازه کوچکتر به کاربران ارائه می شود و این باعث بهبود سرعت صفحه موبایل، به خصوص در صفحات با تصاویر زیاد می شود.
اگر از وردپرس استفاده نمیکنید، میتوانید از یک توسعهدهنده کمک بگیرید تا تصاویر واکنشگرا را در CMS خود پیادهسازی کنید. این یک ویژگی است که می تواند در هر وب سایتی پیاده سازی شود.
یادداشت مهم:
تصاویر ریسپانسیو جدید که به طور خودکار توسط وردپرس ایجاد می شوند، حتی اگر تصویر اصلی بهینه شده باشد، به طور کامل بهینه نمی شوند.
این به این معنی است که یا باید از یک سرویس فشرده سازی تصویر برای انجام این کار برای شما استفاده کنید یا با استفاده از imageOptim یا هر نرم افزار دیگری تصاویر را به صورت دستی بهینه کنید.
کاری که من به صورت ماهانه انجام میدهم این است که همه تصاویر ماه (که در زیر /wp-content/uploads/[year][month] یافت میشود)، در رایانه شخصی خود، بهینهسازی آنها با استفاده از imageOptim و بارگذاری مجدد آنها به سرور است.
از بارگذاری تنبل استفاده کنید – این تکنیکی است که در آن مرورگرها تصاویر را در یک صفحه یا پست در صورت نیاز بارگذاری می کنند، یعنی زمانی که کاربران صفحه را به پایین اسکرول می کنند و نه همه تصاویر را به یکباره (این رفتار پیش فرض است).
با انجام این کار، صفحات سریعتر بارگذاری می شوند، به خصوص در تلفن همراه.
خبر خوب این است که تعدادی افزونه وجود دارد که می تواند به شما کمک کند تا بدون نیاز به تغییر در وب سایت خود این کار را انجام دهید.
Native Lazyload – یک افزونه وردپرس توسط گوگل که از ویژگی مرورگر بومی استفاده می کند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که افزونه را نصب کرده و آن را فعال کنید. هیچ گزینه ای برای پیکربندی وجود ندارد.
WP-ROCKET – یک افزونه ممتاز وردپرس است که از بارگذاری تنبل تصاویر و ویدیوها پشتیبانی می کند. این افزونه ای است که من در وب سایت خود از آن استفاده می کنم.
2- تحویل فیلم ها را بهینه کنید
یکی دیگر از عناصری که می تواند سرعت صفحات شما را به میزان قابل توجهی کاهش دهد، اگر به درستی بهینه سازی نشود، ویدیوها هستند.
هنگام جاسازی ویدیوها در محتوای خود، باید بهترین روشها را دنبال کنید:
آپلود ویدیوها در یک سرویس استریم – بهترین راه برای به حداقل رساندن تأثیر ویدیوها بر سرعت بارگذاری صفحه، آپلود آنها در یک سرویس استریم مانند YouTube یا Vimeo و سپس جاسازی آنها در وب سایت شما است.
با انجام این کار، سرور شما مسئول پخش محتوای ویدیویی نیست، اما محتوا مستقیماً از ارائه دهنده می آید.
پخش خودکار ویدیو را غیرفعال کنید – مطمئن شوید که از پخش خودکار استفاده نمی کنید. علاوه بر اینکه یک تجربه کاربری بد است، بارگذاری صفحه را نیز به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
از بارگذاری تنبل استفاده کنید – تکنیک بارگذاری تنبل را می توان برای ویدیوها نیز اعمال کرد. ویدئوها فقط از منبع خارجی بارگیری می شوند، زمانی که در نمای کاربر باشند و نه زمانی که صفحه بارگیری می شود.
iframe ویدیو را با یک تصویر پیشنمایش جایگزین کنید – این تکنیک دیگری است که میتوانید استفاده کنید. در حالی که منتظر بارگذاری یک ویدیو هستید، یک تصویر پیش نمایش را به کاربران نشان می دهید. Wp-rocket دارای این ویژگی داخلی است.
3- کش را فعال کنید
کش مکانیزمی است که به سرعت صفحه کمک زیادی می کند و برای همه وب سایت ها ضروری است.
به عبارت ساده، هنگامی که از کش استفاده می کنید، سرور نسخه های HTML ایستا از صفحات وب شما را ایجاد می کند و به جای اینکه هر بار درخواستی برای یک صفحه وجود دارد، صفحات را از ابتدا تولید کند، آن ها را به کاربران نشان می دهد.
این باعث می شود روند سریعتر شود، منابع سرور کمتری مورد نیاز است و کاربر تجربه بهتری را دریافت کند.
مکانیسم کش به اندازه کافی هوشمندانه است تا بفهمد چه زمانی در یک صفحه تغییری ایجاد می شود یا چه زمانی یک صفحه ذخیره نمی شود، بنابراین تجربه کلی وب سایت یکسان است.
برای فعال کردن کش در وب سایت وردپرس خود، می توانید از یک افزونه کش مانند wp-rocket یا wp super cache استفاده کنید.
این افزونه ها تمام قوانین کش لازم را به فایل.htacess شما اضافه می کنند و حتی یک کش جداگانه برای کاربران موبایل و یک کش برای کاربران وارد شده ایجاد می کنند.
پیکربندی افزونه ساده است و نیازی به دانش فنی نیست.
4- CSS و JS را کوچک کنید
Minification فرآیندی است که تمام کاراکترهای غیر ضروری را از فایلهای CSS و JS (مانند کامنتها و فضاهای سفید) حذف میکند و این باعث میشود اندازه آن فایلها کوچکتر شود.
Minification عملکرد را تغییر نمی دهد، اما اندازه فایل را کاهش می دهد و این به معنای زمان بارگذاری سریعتر است.
برای افراد غیر فنی، CSS و JS فایل هایی هستند که توسط انواع وب سایت ها و پلتفرم ها استفاده می شوند. CSS مسئول استایل یک صفحه و JS برای عملکرد است.
سه راه برای فعال کردن Minification در وب سایت شما وجود دارد:
بررسی کنید که آیا CMS شما از این گزینه پشتیبانی می کند یا خیر. معمولاً این مورد در «بهینهسازی سرعت» یا پیشرفته یافت میشود.
اگر از وردپرس استفاده می کنید، بررسی کنید که آیا این گزینه در تنظیمات قالب شما موجود است یا خیر.
از یک پلاگین کوچک سازی مانند wp-rocket یا autoptimize استفاده کنید.
5- اسکریپت های مسدود کننده رندر را حذف کنید
هنگامی که یک صفحه بارگذاری می شود، مرورگر سعی می کند تمام منابع تعریف شده در هدر را بارگیری کند و سپس با بقیه صفحه ادامه دهد.
منابع سرصفحه ممکن است شامل اسکریپت Google Analytics، پیکسل فیس بوک، اسکریپت تبلیغات گوگل و بسیاری دیگر از اسکریپت های مورد نیاز وب سایت شما برای عملکرد صحیح باشد.
اگر هر یک از این منابع به سرعت بارگیری نشود، بارگذاری صفحه به تاخیر می افتد.
کاری که می توانید برای جلوگیری از این وضعیت انجام دهید دو چیز است:
سعی کنید هیچ منبع یا اسکریپت خارجی (مگر اینکه واقعاً لازم باشد) به هدر وب سایت اضافه نکنید.
اسکریپت های مسدود کننده رندر را به پاورقی وب سایت منتقل کنید. اگر این خیلی فنی به نظر می رسد، می توانید از wp-rocket یا کمک یک توسعه دهنده برای انجام این کار برای شما استفاده کنید.
6- از اسکریپت ها به صورت ناهمزمان استفاده کنید
ترفند دیگری که هنگام انجام بهینه سازی سرعت صفحه بسیار موثر است، اطمینان از بارگذاری ناهمزمان همه اسکریپت ها است.
در طول بارگذاری صفحه، مرورگر سعی میکند قبل از شروع به رندر کردن صفحه، هر اسکریپتی را که در کد HTML وبسایت (اعم از سرصفحه، بدنه یا پاورقی) یافت میشود، بارگیری کند.
این امر زمان بیشتری را به سرعت بارگذاری صفحه اضافه می کند، به خصوص زمانی که اسکریپت ها بر روی سرورهای کند میزبانی می شوند.
برای حل این مشکل، باید اسکریپت ها را به صورت ناهمزمان بارگذاری کنید. به عبارت ساده، این به معنای دستور دادن به مرورگر برای ادامه بارگذاری یک صفحه و منتظر نشدن کامل اسکریپت است.
این کار از طریق کد با افزودن دستور “ناهمزمان ” در کد اسکریپت شما انجام می شود.
این کاری است که می تواند توسط یک توسعه دهنده یا از طریق یک پلاگین ممتاز مانند wp-rocket انجام شود.
7- از حافظه پنهان مرورگر استفاده کنید
حافظه پنهان مرورگر با “کش کردن سرور ” که در بالا مورد بحث قرار گرفت متفاوت است. همه مرورگرهای مدرن از مکانیزم کش استفاده می کنند تا صفحات را سریعتر بارگذاری کنند.
روش کار کردنش سادست. هنگامی که یک صفحه برای اولین بار بارگیری می شود، مرورگرها عناصر صفحه مانند تصاویر، فایل های CSS، جاوا اسکریپت ها را در دستگاه کاربر ذخیره می کنند.
دفعه بعد که کاربر از صفحه خاص یا هر صفحه دیگری از همان وب سایت بازدید می کند، مرورگر از منابع ذخیره شده محلی استفاده می کند (که فرآیند بسیار سریع تری است) به جای درخواست از سرور.
نتیجه افزایش سرعت صفحه است.
به عنوان یک وبمستر، وظیفه شما این است که از طریق فایل htaccess. وبسایت خود دستورالعملهایی را به مرورگر ارائه دهید که هر چند وقت یکبار و چه زمانی باید عناصر محلی را بهروزرسانی کنند.
این یک کار بسیار فنی است و بهترین راه برای مقابله با آن استفاده از یک افزونه است. باز هم wp-rocket به طور خودکار این کار را بدون نیاز به اضافه کردن کد برای شما انجام می دهد.
8 – از بارگذاری و واکشی اولیه منابع استفاده کنید
پیش بارگذاری و واکشی اولیه منابع تکنیکی است که می تواند عملکرد وب سایت شما را به طور کلی افزایش دهد و بارگذاری صفحات مهم شما را بهبود بخشد.
با بارگیری و واکشی اولیه، به مرورگر دستور میدهید که منابع پسزمینه یا صفحاتی را که میدانید هنگام مرور وبسایت مورد نیاز هستند، بارگیری کند.
اجازه دهید چند نمونه از نحوه استفاده از این مزیت را برای شما بیان کنم:
پیش بارگذاری صفحات: افزونه های کش خوب دارای ویژگی PRELOAD هستند. وقتی پیش بارگذاری فعال است، افزونه از تمام صفحات وبسایت کپیهای کش ایجاد میکند، بنابراین وقتی کاربر از یک صفحه بازدید میکند، سریعتر نشان داده میشود زیرا پردازش قبلاً انجام شده است.
واکشی اولیه DNS: هنگامی که یک وب سایت از فایل های خارجی استفاده می کند (مثلاً فونت های Google یا نمادهای عالی فونت)، می توانید آنها را در بخش واکشی اولیه DNS افزونه خود اضافه کنید و این امر زمان بارگذاری آنها را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
در wp-rocket، این کار به سادگی اضافه کردن URL مورد نظر برای واکشی اولیه در بخش DNS Prefetch است.
تنظیمات DNS را از قبل واکشی کنید
پیش رندر صفحات خاص: این یک تکنیک پیشرفته است اما بسیار موثر و آسان برای پیاده سازی.
شما می توانید از دستورات prerender و prefetch استفاده کنید تا به مرورگر دستور دهید تا مهم ترین صفحات وب سایت شما را که انتظار دارید کاربران بازدید کنند در پس زمینه بارگذاری کند.
به عنوان مثال، در وبسایت خود، خط زیر را در سربرگ <HEAD></HEAD> اضافه کردم که به مرورگرها میگوید به محض بازدید کاربر از صفحهای از سایت من، بارگیری صفحه فروش دوره بازاریابی دیجیتال من را آماده کنند.
نتیجه این است که وقتی کاربران صفحه را از منوی اصلی یا از هر پیوند داخلی دیگری مشاهده می کنند، صفحه فورا بارگذاری می شود.
مهم: از این برای بیش از یک یا دو صفحه از وب سایت خود استفاده نکنید، در غیر این صورت ممکن است نتایج معکوس ایجاد شود.
9- به یک میزبان سریعتر بروید
اگر پس از انجام تغییرات بالا، همچنان متوجه شدید که وب سایت شما کند است، زمان آن رسیده است که هاست را تغییر دهید.
ارائه دهنده هاست شما نقش مهمی در سرعت بارگذاری وب سایت شما دارد.
وبلاگ نویسان جدی یا صاحبان مشاغل آنلاین باید از VPS برای میزبانی وب سایت خود استفاده کنند و نه میزبانی مشترک.
تفاوت اصلی بین این دو این است که هاست اشتراکی ارزان تر است اما وب سایت شما روی یک سرور میزبانی می شود و ده ها وب سایت دیگر منابع مشابهی را به اشتراک می گذارند.
وقتی سرور مجازی خصوصی (VPS) خود را اجاره میکنید، وبسایت شما بر روی IP خودش، روی سرور مجازی که منابع اختصاصی دارد، میزبانی میشود.
این بدان معناست که وب سایت شما از امنیت بیشتری برخوردار است و هرگونه مشکل یا نقص احتمالی در سایر وب سایت ها تأثیر منفی بر عملکرد وب سایت شما ندارد. گرانتر از میزبانی مشترک است اما مطمئناً ارزشش را دارد.
10- افزونه ها/افزونه های غیر ضروری را غیرفعال کنید
افزونه های اصطلاحات توسط وردپرس استفاده می شود. سایر CMS ها از افزونه های نام برای هر نرم افزار اضافی نصب شده در وب سایت استفاده می کنند.
نصب پلاگین ها برای مقاصد آزمایشی و سپس فراموش کردن آنها یک روش معمول است. در اولین قدم، تمام افزونه های فعال خود را بررسی کنید و افزونه هایی که استفاده نمی شوند را غیرفعال کنید.
حتی اگر به طور فعال از افزونه استفاده نمی کنید، کد پلاگین/CSS همچنان بارگذاری می شود و این بر سرعت وب سایت شما تأثیر می گذارد.
در مرحله دوم، افزونه هایی را که واقعاً استفاده می کنید بررسی کنید و ببینید آیا راه هایی برای انجام کاری که افزونه انجام می دهد، اما بدون داشتن افزونه وجود دارد یا خیر.
به عنوان مثال، ممکن است از یک افزونه برای افزودن تبلیغات AdSense به صفحات وب خود استفاده کنید، اما با چند خط کد در functions.php خود، می توانید بدون نیاز به بارگذاری کدگذاری اضافی و منطق اضافه شده توسط یک افزونه، همان نتیجه را داشته باشید.
تغییرات ساده ای از این دست، اگرچه ممکن است مهم به نظر نرسند، اما می توانند به شما کمک کنند چند ثانیه در زمان بارگذاری به دست آورید.
اگر فردی فنی نیستید، اکیداً توصیه میشود که یک توسعهدهنده استخدام کنید تا افزونههای شما را بررسی و بهروزرسانی کند و راههایی را برای به حداقل رساندن استفاده از آنها پیشنهاد کند.
11- استفاده از CDN را در نظر بگیرید
شبکه تحویل محتوا یا CDN سرویسی است که به بهبود سرعت صفحه از طریق:
استفاده از سرورهای مختلف برای ارائه عناصر استاتیک یک وب سایت (تصاویر، CSS، JS)
استفاده از سرورهایی که به موقعیت فیزیکی کاربر نزدیکتر هستند.
به عنوان مثال، اگر کاربرانی دارید که از کشورهای مختلف به وبسایت شما دسترسی دارند، به کاربران ایالات متحده از سرورهای مستقر در ایالات متحده و به کاربران آلمانی از سرورهای مبتنی بر آلمان خدمات ارائه میشود.
برای استفاده از CDN، باید با یک ارائه دهنده CDN مانند Cloudflare، StackPath اشتراک داشته باشید و همچنین باید تنظیماتی را در دامنه خود انجام دهید تا هر درخواست صفحه به ارائه دهنده CDN شما هدایت شود.
بسیاری از ارائه دهندگان CDN ویژگی های اضافی مانند محافظت در برابر حملات DDoS، SSL خودکار، بهینه سازی تصویر و کوچک سازی HTML، CSS و جاوا اسکریپت را ارائه می دهند.
آیا باید از CDN استفاده کنید؟ توصیه من این است که مجبور نباشید از CDN استفاده کنید مگر اینکه تصاویر زیادی در صفحات خود داشته باشید.
برای وب سایت های معمولی، وبلاگ ها، وب سایت های شرکتی که به شدت از تصاویر استفاده نمی کنند، کافی است سایر دستورالعمل های بهینه سازی را دنبال کنید.
اگر یک وب سایت تجارت الکترونیک با ترافیک بالا با تصاویر زیاد دارید، یک CDN ممکن است ارزش آن را داشته باشد، در غیر این صورت، همچنان می توانید بدون آن سرعت بارگذاری صفحه عالی داشته باشید.
12- DB خود را بهینه کنید
در پشت صحنه، تمام پلتفرم های CMS از یک سرور پایگاه داده استفاده می کنند و بیشتر آنها از MySQL، MariaDB یا SQL Server استفاده می کنند. یک سرور پایگاه داده کند سرعت وب سایت شما را کاهش می دهد.
وردپرس مبتنی بر پایگاه داده MySQL است. در حالی که نیازی به دانستن جزئیات فنی دیگری ندارید، چیزی که باید بدانید این است که با افزودن/حذف محتوا/پستها به وبسایت خود، پایگاه داده بزرگتر میشود و در برخی موارد انجام کارهای تعمیر و نگهداری خوب است.
این شامل مواردی مانند:
حذف ویرایشهای غیرضروری پست (هر بار که روی «ذخیره پیشنویس» کلیک میکنید، نسخهای از پست یا صفحه در DB نگهداری میشود).
حذف نظرات اسپم
فهرست بندی مجدد جداول پایگاه داده (اگر نمی دانید این چیست نگران نباشید).
حذف جدول غیر ضروری
بهینه سازی جداول
انجام منظم این اقدامات اندازه DB شما را کاهش می دهد و روان تر و سریع تر اجرا می شود.
باز هم بهترین راه برای انجام این کار از طریق یک افزونه است. من از wp-rocket استفاده می کنم اما جایگزین های دیگری مانند wp-optimize وجود دارد.
13- از ماژول سرعت صفحه گوگل استفاده کنید
اگر از VPS استفاده می کنید، یک جایگزین برای استفاده از افزونه کش استفاده از Google Page Speed Module است. این یک نرم افزار توسعه یافته توسط گوگل است که بر روی وب سرور شما نصب می شود و از کش کردن و بهینه سازی HTML و CSS شما بدون نیاز به هیچ تغییری در وب سایت شما مراقبت می کند.
من این را بر روی تعدادی از وب سایت ها آزمایش کرده ام و به خوبی کار می کند، اما نقطه ضعف آن این است که برای نصب ماژول وب سرور خود به کمک ارائه دهنده هاست خود و برخی دانش فنی برای پیکربندی صحیح آن نیاز دارید.
اگر می خواهید با آن بازی کنید و آن را تست کنید، می توانید همه چیز را در اینجا بخوانید.
14- نرم افزار CMS و افزونه های خود را ارتقا دهید
به روز نگه داشتن نرم افزار CMS و افزونه ها/افزونه ها همیشه یک تمرین خوب است.
همه ارائه دهندگان نرم افزار به طور مداوم در تلاش هستند تا امنیت و عملکرد نرم افزار خود را بهبود بخشند و برای استفاده از این مزیت، باید اطمینان حاصل کنید که از آخرین نسخه ها استفاده می کنید.
فراموش نکنید که قبل از انجام ارتقاء، یک نسخه پشتیبان از وب سایت بگیرید. گاهی اوقات، نسخههای جدید مشکلاتی ایجاد میکنند و همیشه خوب است که نسخه قدیمیتری داشته باشید که میتوانید به آن بازگردید.
15- به آخرین نسخه PHP ارتقا دهید
این یک کار بسیار فنی است، اما می تواند تفاوت بزرگی در سرعت صفحه شما ایجاد کند، حتی بدون ایجاد هیچ تغییر دیگری در وب سایت شما.
PHP زبان برنامه نویسی است که توسط CMS های اصلی (از جمله وردپرس) استفاده می شود. در طول سال ها، توسعه دهندگان پشت PHP در تلاش برای بهبود عملکرد آن هستند و نسخه های جدیدتر بسیار سریعتر از نسخه های قدیمی بارگذاری می شوند.
با ارائه دهنده هاست خود نسخه PHP مورد استفاده خود را بررسی کنید و با یک توسعه دهنده در مورد آنچه برای به روز رسانی وب سایت خود به آخرین نسخه لازم است مشورت کنید.
به خاطر داشته باشید که علاوه بر بهبود سرعت، نسخه های PHP تفاوت های دیگری نیز دارند و تغییر به نسخه جدیدتر بدون آزمایش کامل وب سایت شما ممکن است فاجعه آمیز باشد.
از طرف دیگر، اگر با کمک یک توسعه دهنده این روش را به درستی انجام دهید، تمام کدهای وب سایت شما به درستی منتقل می شود و می توانید از بهبود سرعت استفاده کنید.
برای اینکه ایده ای از افزایش سرعت به شما ارائه دهیم، به بنچمارک های PHP زیر نگاهی بیندازید.
چگونه سرعت صفحه خود را به طور دقیق اندازه گیری کنیم ؟
در حالی که تاکنون در مورد راههایی برای بهبود سرعت بارگذاری صفحه صحبت کردهایم، تنها راه برای دانستن اینکه آیا تغییرات شما مثبت عمل میکنند یا خیر، استفاده از چند ابزار سرعت صفحه و تجزیه و تحلیل نتایج است.
اندازه گیری سرعت وب سایت خود قبل و بعد از تغییرات به شما کمک می کند دقیقاً شناسایی کنید که مشکل کجاست (یا مناطقی که بهبود داده اید).
ابزارهایی که برای این کار استفاده خواهیم کرد عبارتند از:
Google PageSpeed Insights
تست سرعت وب سایت Pingdom
اطلاعات سرعت صفحه گوگل
PageSpeed Insights یک ابزار رایگان ارائه شده توسط گوگل است. این ابزار محتوای یک صفحه وب را تجزیه و تحلیل می کند، سپس پیشنهاداتی را برای سریعتر کردن آن صفحه ایجاد می کند.
به PageSpeed Insights بروید و نام دامنه یا URL یک صفحه خاص را تایپ کنید و روی ANALYZE کلیک کنید.
آنچه می بینید عملکرد سرعت وب سایت شما برای موبایل و دسکتاپ و همچنین تعدادی پیشنهاد از طرف Google در مورد چگونگی بهبود عملکرد شما است.
چند نکته درباره گزارشهای PageSpeed Insights که باید بدانید:
امتیاز صفحه عددی است که با استفاده از داده های Google Lighthouse محاسبه می شود. اگر می خواهید جزئیات فنی را یاد بگیرید، می توانید فرمول را اینجا بخوانید.
هرچه امتیاز بالاتری داشته باشید بهتر است.
انتظار نداشته باشید که بتوانید نمره 100% کسب کنید، رسیدن به این هدف برای یک وب سایت متوسط بسیار دشوار است.
امتیاز صفحه ارتباط مستقیمی با رتبه بندی گوگل ندارد؛ به عبارت دیگر، به این معنا نیست که صفحاتی که امتیاز بالاتری دارند، رتبه بهتری نسبت به صفحاتی با امتیاز کمتر خواهند داشت.
همانطور که در بالا توضیح داده شد، گوگل در مورد سرعت صفحه و رتبه بندی از رویکرد متفاوتی (با گروه بندی وب سایت ها به دو دسته اصلی) استفاده می کند.
بیش از حد نسبت به امتیاز صفحه وسواس نداشته باشید. آنچه مهمتر است زمان واقعی بارگیری صفحات شما در سناریوهای واقعی است و نه امتیاز بینش PageSpeed شما.
از امتیاز PageSpeed به عنوان KPI برای اندازه گیری اثربخشی تغییرات بهبود صفحه خود (قبل و بعد از ایجاد تغییر) استفاده کنید.
تست سرعت وب سایت Pingdom
تست سرعت وب سایت Pingdom یک صفحه در وب سایت شما را تجزیه و تحلیل می کند و تعدادی معیار مفید از جمله:
چند ثانیه طول می کشد تا صفحه بارگذاری شود
حجم کل صفحه شما (به مگابایت)
تعداد درخواست های اجرا شده تا زمانی که یک صفحه به طور کامل بارگذاری شود
هر عنصر صفحه چقدر طول کشید تا بارگذاری شود
چیزی که در مورد این ابزار خوب است این است که می توانید سرعت را اندازه گیری کنید و ببینید که وب سایت شما در مکان های جغرافیایی مختلف چگونه عمل می کند.
این زمانی مفید است که در کشوری متفاوت از مخاطبان هدف خود قرار دارید.
چند نکته درباره گزارشهای Pingdom که باید بدانید:
مهمترین معیار، LOAD TIME است. این زمان واقعی بر حسب ثانیه است که وب سایت شما از مکان مشخص شده بارگیری می شود.
به PAGE SIZE نگاه کنید و سعی کنید آن را زیر 1.5 مگابایت نگه دارید. هر چه اندازه صفحه بزرگتر باشد زمان بیشتری برای بارگذاری صفحه طول می کشد.
به بخش درخواست های فایل نگاه کنید و ببینید کدام عناصر وب سایت برای بارگیری زمان بیشتری می برد. فهرست را با دقت مرور کنید و اسکریپت ها یا فایل های CSS را که نباید برای URL خاص بارگذاری شوند پیدا کنید و از یک توسعه دهنده برای حذف آنها کمک بگیرید.
به عنوان مثال، اگر از WooCommerce استفاده می کنید، متوجه خواهید شد که تعدادی فایل CSS و JS را در صفحاتی که نیازی ندارند بارگذاری می کند. حذف آنها از صفحاتی که در واقع از آنها استفاده نمی کنند، آن صفحات را سریعتر می کند. همین امر در مورد تعدادی از افزونه ها نیز صدق می کند.
جمع بندی مقاله بالا بردن سرعت سایت وردپرس
سرعت صفحه مهم است و چیزی است که باید به طور منظم آن را بررسی کنید. این یک کار یک بار نیست. همانطور که وب سایت شما هم از نظر محتوا و هم از نظر ترافیک رشد می کند، باید به طور دوره ای سرعت بارگذاری وب سایت خود را بررسی کنید (مخصوصاً برای صفحات محبوب خود) و در صورت لزوم اقدامات لازم را برای بهبود آن انجام دهید.
استفاده از یک افزونه کش خوب به شما کمک می کند تا تعدادی از مشکلات سرعت را حل کنید و اگر به اندازه تصاویر خود نیز توجه کنید، سرعت بارگذاری صفحه وب شما به طور چشمگیری بهبود می یابد.
به روز نگه داشتن CMS و همه افزونه ها نیز مهم است زیرا نسخه های جدید به احتمال زیاد شامل بهبود سرعت هستند.
در نهایت، از دو ابزار ذکر شده در بالا برای اندازه گیری از مکان های جغرافیایی مختلف استفاده کنید تا اطمینان حاصل کنید که اکثر کاربران شما می توانند سریع و بدون تاخیر غیر ضروری به وب سایت شما دسترسی داشته باشند.
مدرس: سیاوش احمدی Siavash Ahmadi
سیاوش احمدی هستم، فارغ التحصیل مقطع کارشناسی مهندسی نرم افزار و مدیر وبسایت اول باش. از سال 98 تمرکز خود را بر روی مباحث روز سئو و بهینه سازی سایت قرار داده و پس از کسب تجربه و دانش ارزشمند تصمیم گرفتم تا ثمره آن را با دیگران به اشتراک بگذارم.
همکاری با وبسایت هایی مانند لپتاپیفای ، نیناکالا ، ریگا و... به من آموخته است که هرچه بیشتر دانش خود را عرضه کنی اشتیاق بالاتری برای یادگیری خواهی داشت.