نحوه نوشتن توضیحات متا

چکیده مقاله

اگر به موقعیت صفحه وب خود اهمیت می‌دهید، مطمئناً می‌دانید که عناصر زیادی در دیده شدن صفحه شما در نتایج جستجوی گوگل تأثیر دارند. عناصر سئوی درون صفحه شامل مواردی مانند بهینه‌سازی کد، تگ‌های عنوان، تگ‌های توضیحات متا و یک لیست کامل از HTML اضافی و عناصر مرتبط با محتوا است. با این حال، در […]

اگر به موقعیت صفحه وب خود اهمیت می‌دهید، مطمئناً می‌دانید که عناصر زیادی در دیده شدن صفحه شما در نتایج جستجوی گوگل تأثیر دارند. عناصر سئوی درون صفحه شامل مواردی مانند بهینه‌سازی کد، تگ‌های عنوان، تگ‌های توضیحات متا و یک لیست کامل از HTML اضافی و عناصر مرتبط با محتوا است. با این حال، در این مقاله قصد داریم در مورد نحوه نوشتن توضیحات متا صحبت کنیم.

حقیقت این است که با یک توضیحات متا که به‌خوبی نوشته‌شده است، می‌توانید موقعیت وب سایت خود را در گوگل بهبود بخشید و محتوای خود را به شیوه‌ای واضح ارتباط برقرار کنید تا بتواند مشتریان بیشتری را جذب کند. در مورد عنوان و توضیحات متا چه چیزهایی باید بدانید و چگونه می‌توانید آن‌ها را برای بهبود موقعیت وب سایت خود در صفحه نتایج موتور جستجو ایجاد کنید؟ بیایید دریابیم!

هر صفحه وب برای اینکه در گوگل به‌درستی نمایش داده شود، به‌اصطلاح به ابرداده نیاز دارد. این‌ها اطلاعات کوچکی در مورد محتوا و ساختار وب سایت شما هستند. گوگل دو نوع ابرداده را بسیار مهم می‌داند:

  • تگ عنوان: یک عنصر HTML کوچک است که عنوان یک صفحه وب را مشخص می‌کند.
  • تگ توضیحات متا: این یک متن کوتاه است که توضیح می‌دهد یک وب سایت در مورد چیست.

هر دو این تگ‌ها توسط ربات‌های گوگل تایید می‌شوند، اما در مورد مشتریان فعلی و بالقوه شما نیز مفید هستند. به این دلیل که این تگ‌ها در صفحه SERP نمایش داده می‌شوند. در نتایج جستجوی گوگل چگونه به نظر می‌رسد:

نحوه نوشتن توضیحات متا

در تصویر بالا این دو عنصر به‌اضافه یک عنصر اضافی را می‌بینید. یک قطعه غنی (که گاهی اوقات به‌عنوان قطعه نتیجه جستجو نیز شناخته می‌شود) بخشی از اطلاعات اضافی است که به بخش خاصی از یک وب سایت معین منتهی می‌شود. آن‌ها برای راهنمایی مؤثرتر کاربران Google استفاده می‌شوند. با این حال، این یک داستان برای یک مقاله متفاوت است. امروزه ما به توضیحات متا علاقه‌مند هستیم.

توضیحات متا چیست ؟

توضیحات متا یک بخش کوچک از اطلاعات در مورد وب سایت شما است که در صفحه نتایج جستجو ارائه می‌شود. همه موتورهای جستجوی اصلی، از جمله گوگل و بینگ، از آن‌ها استفاده می‌کنند تا به کاربران نشان دهند که چه چیزی می‌توانند در زیر یک پیوند مشخص پیدا کنند. با این حال، برای اینکه توضیحات متا نقش خود را به‌طور موثر ایفا کنند، باید برخی از الزامات را برآورده کنند. اولین چیزی که باید به آن فکر کنید طول آن‌ها است.

طول توضیحات متای عالی برای گوگل چقدر است ؟

باید توجه داشته باشید که فضای محدودی وجود دارد. Google توضیحاتی را با طول حداکثر 160 کاراکتر (نتایج دسکتاپ) یا 120 کاراکتر (نتایج جستجوی تلفن همراه) نمایش می‌دهد. البته توضیحات شما می‌تواند طولانی‌تر باشد اما در چنین شرایطی کاربران فقط قسمت اول آن را خواهند دید. بدیهی است که این هدف این قطعه داده را شکست می‌دهد؛ بنابراین، باید مختصر باشید و مستقیماً به اصل مطلب بروید. در چند لحظه در مورد چگونگی ایجاد یک تگ توضیحات متا کامل صحبت خواهیم کرد.

نحوه نوشتن توضیحات متا

طول توضیحات متا برای سایر موتورهای جستجو

در مورد سایر موتورهای جستجو چطور؟ به‌طورکلی می‌توان گفت که استانداردهای گوگل برای سایر موتورهای جستجو نیز اعمال می‌شود. هر دو یاهو و Bing محدودیت کاراکتر تقریبی در حدود 170 کاراکتر دارند. هنگامی‌که صحبت از نتایج جستجوی تلفن همراه می‌شود، استاندارد 120 کاراکتر نیز قابل‌اجرا است.

اکنون، باید به خاطر داشته باشید که در سال 2022، بیش از 50 درصد از جستجوهای جستجو از دستگاه‌های تلفن همراه می‌آیند؛ بنابراین، یک متا توضیحات خوب باید شامل تمام عناصر مهم در 120 کاراکتر اول باشد تا کاربران موبایل بتوانند از آن‌ها نهایت استفاده را ببرند. سازگاری با موبایل الزامی است که برای هر کاری که آنلاین انجام می‌دهید، از جمله وب سایت، فعالیت رسانه‌های اجتماعی و ابرداده شما اعمال می‌شود.

نکته جانبی سریع: راه دومی برای محاسبه طول توضیحات متا وجود دارد – با پیکسل. در اینجا، ما در مورد 920 پیکسل در جستجوی دسکتاپ و حدود 680 پیکسل در جستجوی موبایل صحبت می‌کنیم. با این حال، می‌دانیم که کار با طول‌های ارائه‌شده در تعدادی کاراکتر در استفاده روزمره بسیار آسان‌تر است، بنابراین می‌توانید به آن پایبند باشید.

آیا نحوه نوشتن توضیحات متا بر سئوی وب سایت شما تأثیر دارد ؟

پاسخ به این سوال چندان واضح نیست. شاید شنیده باشید که توضیحات متا تأثیر مستقیمی بر موقعیت صفحه شما در گوگل ندارند؛ و بله، تا حدودی، این درست است؛ و یک استدلال بسیار منطقی برای آن وجود دارد – اگر توضیحات متا مستقیماً بر سئو تأثیر می‌گذاشت، تنها کاری که باید انجام دهید تا به صفحه اول گوگل برسید این بود که آن‌ها را با کلمات کلیدی و عبارات کلیدی پرکنید. البته، افرادی که در Mountain View (مرکز گوگل) کار می‌کنند، این را نیز می‌دانستند، بنابراین کار به این سادگی نیست. با این حال، این بدان معنا نیست که توضیحات متا به هیچ وجه بر SEO تأثیر نمی‌گذارد.

باید به خاطر داشته باشید که توضیحات متا مستقیماً در زیر پیوند به وب سایت شما ظاهر می‌شود. این بدان معنی است که وقتی به‌درستی نوشته شود، می‌تواند کاربران را تشویق کند که به صفحه وب شما بروند؛ و هر چه سایت شما قابل کلیک تر باشد (که با نرخ کلیک سنجیده می‌شود) موقعیت بهتری در گوگل پیدا می‌کند؛ بنابراین آیا توضیحات متا بر موقعیت شما در موتورهای جستجو تأثیر می‌گذارد؟ بله، بدون شک!

با دانستن اینکه چگونه به این تکه‌های متادیتا نزدیک شوید، می‌توانید از توضیحات متا تکراری اجتناب کنید و بر جستار جستجوگر تمرکز کنید. توضیحات متا عالی محتوای صفحه را نشان می‌دهد. نیازی نیست که با نتایج تحقیق کلمات کلیدی شما پر شود. برعکس، باید دقیقاً توصیف کند که کاربران پس از کلیک روی پیوند شما می‌توانند پیدا کنند. واقعاً به همین سادگی است!

و باید بدانید که گوگل به‌دقت نرخ کلیک شمارا تجزیه و تحلیل می‌کند. اگر کاربرانی که به دنبال یک محصول خاص هستند یا سؤال خاصی را می‌پرسند اغلب روی پیوند شما کلیک می‌کنند، Google فرض می‌کند که شما مکان مناسبی هستید و وب سایت شمارا برای پرس و جوهای مشابه بالاتر در صفحه SERP قرار می‌دهد.

بنابراین، در اینجا فقط یک هدف‌دارید: نوشتن توضیحات متا به‌طوری‌که آن‌ها بتوانند مشتریان بالقوه را تشویق به بازدید از صفحه وب شما کنند. برای کمک به شما در انجام این تکلیف، راهنمای کوتاهی در مورد نحوه نوشتن آن‌ها تهیه‌کرده‌ایم.

نحوه نوشتن توضیحات متا

نحوه نوشتن توضیحات متا

اگر توضیحات متا موجود شما با کلمات کلیدی پر شده است، به‌احتمال‌زیاد باید تغییراتی را اعمال کنید و طرز تفکر خود را در مورد آن تنظیم کنید. در اینجا، شما مشتریان را هدف قرار می‌دهید، نه ربات‌های گوگل. پس باید چکار کنید؟

توضیحاتی بنویسید که دقیقاً صفحه فرعی شمارا توصیف کند، نه کلمات کلیدی که می‌خواهید تبلیغ کنید. ثانیاً، هم برای دستگاه‌های دسکتاپ و هم برای دستگاه‌های تلفن همراه به طول‌های بهینه پایبند باشید؛ و سوم، از ابزارهای سئو برای ایجاد توضیحات متا خود استفاده کنید. یک نمونه عالی از چنین ابزار رایگان سئو افزونه Yoast است که می‌توانید برای وب سایتهای ساخته‌شده با وردپرس استفاده کنید. YoastSEO، حتی در برنامه رایگان خود، برای اکثریت قریب به اتفاق فعالیت‌های مرتبط با سئو کافی است. در میان سایر برنامه‌ها، می‌توانید از آن برای تنظیم بهترین عناوین سئو و توضیحات متا استفاده کنید. این افزونه همچنین به شما اطلاع می‌دهد که آیا ابرداده شما دارای طول بهینه است یا خیر. البته، شما همچنین می‌توانید از Word برای محاسبه طول توضیحات متا خود استفاده کنید، اما اگر از YoastSEO به هر صورت استفاده می‌کنید، این گزینه راحت‌تری است.

همیشه به یاد داشته باشید که در مورد ابرداده خود به‌عنوان فرصتی برای نمایش یک تبلیغ رایگان به مشتریان بالقوه خود فکر کنید. برای نشان دادن آنچه در ذهن داریم، از یک مثال سریع استفاده می‌کنیم. فرض کنید شما یک آژانس سئو را اداره می‌کنید. کدام توصیف از کسب‌وکار شما دلگرم کننده تر است؟

این یکی؟

آژانس سئو لندن، خدمات بهینه‌سازی موتورهای جستجو، نتایج گوگل، بهینه‌سازی وب سایت

یا این یکی ؟

ببینید چرا ما بهترین آژانس سئو برای کسب‌وکار شما هستیم. تجربه و نتایج ما را در Google که ارائه می‌دهیم بررسی کنید.

پاسخ واضح است، این‌طور نیست ؟ به همین دلیل است که شما باید برای مخاطبان خود بنویسید، نه فقط ربات‌های گوگل. اگرچه در نسخه دوم کلمات کلیدی کمتری وجود دارد، اما از دیدگاه خواننده جذاب‌تر و جذاب‌تر است؛ و این دقیقاً همان چیزی است که شما نیاز دارید.

نحوه نوشتن توضیحات متا

بر توضیحات متا مسلط شوید و در گوگل پیشرفت کنید

به‌طور خلاصه، اگر می‌خواهید توضیحات متا را در کسب‌وکار آنلاین خود بهینه کنید، این سه قانون ساده را به خاطر بسپارید:

  1. به طول توصیه‌شده بچسبید. به نظر ما، بهتر است خود را به 120 کاراکتر محدود کنید، مهم نیست به کدام موتور جستجو علاقه دارید. به‌این‌ترتیب، می‌توانید به‌طور موثر به همه کاربران (اعم از دسکتاپ و موبایل) دسترسی پیدا کنید. اگر می‌خواهید فقط روی کاربران دسکتاپ تمرکز کنید، حد مطلوب 150-160 کاراکتر است.
  2. توضیحات متا را با در نظر گرفتن مشتریان بنویسید. وقتی صحبت از ابرداده می‌شود، پر کردن کلمات کلیدی کار نمی‌کند. این شمارا بیشتر از این نمی‌برد و حتی می‌تواند کاربران بالقوه را دلسرد کند. توضیحاتی بنویسید که از دیدگاه خواننده جذاب و جذاب باشد. آن‌ها را به‌عنوان تبلیغات رایگان برای شرکت خود در نظر بگیرید.
  3. از ابزارهای سئو استفاده کنید و مطمئن شوید که هر صفحه فرعی و هر پست وبلاگ دارای توضیحات متا است. اگر یک صفحه فرعی داده شده را بدون توضیح رها کنید، ربات‌های Google به‌طور خودکار یکی را اختصاص می‌دهند. به‌طورکلی، شما این را نمی‌خواهید. به همین دلیل است که ما شمارا تشویق می‌کنیم بررسی کنید که آیا تمام صفحات فرعی شما (از جمله برگه‌های محصول و پست‌های وبلاگ) دارای ابر داده‌هایی هستند که به آن‌ها اختصاص داده شده است.

اکنون که چگونگی نحوه نوشتن توضیحات متا آشنا شدید. امیدواریم دانش این مقاله برای شما مفید بوده باشد! اگر می‌خواهید در مورد موقعیت‌یابی وب‌سایت خود در Google اطلاعات بیشتری کسب کنید، به ما مراجعه کنید! کارشناسان سئو ما با کمال میل از وب سایت شما مراقبت خواهند کرد. منتظر پیام شما هستیم

اگر شما هم از نحوه نوشتن توضیحات متا نکاتی را مد نظر دارید خوشحال میشیم در دیدگاه های وبسایت با ما در میان بگذارید. همچنین اگر تمایل داشتید نکات کلیدی و جذاب دیگر در سئو را مطالعه کنید پیشنهاد میکنم به قسمت آموزش سئو رایگان اول باش مراجعه کنید.

سیاوش احمدی
مدرس: سیاوش احمدی Siavash Ahmadi

سیاوش احمدی هستم، فارغ التحصیل مقطع کارشناسی مهندسی نرم افزار و مدیر وبسایت اول باش. از سال 98 تمرکز خود را بر روی مباحث روز سئو و بهینه سازی سایت قرار داده و پس از کسب تجربه و دانش ارزشمند تصمیم گرفتم تا ثمره آن را با دیگران به اشتراک بگذارم.

همکاری با وبسایت هایی مانند لپتاپیفای ، نیناکالا ، ریگا و... به من آموخته است که هرچه بیشتر دانش خود را عرضه کنی اشتیاق بالاتری برای یادگیری خواهی داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه مطلب