چگونه خطای 404 را برطرف کنیم

چکیده مقاله

” خطای 404. URL درخواستی در این سرور یافت نشد ” همه ما حداقل یک بار هنگام جستجوی صفحه درخواستی چنین صفحه خطایی را دیده‌ایم. دلیل خطای 404 چیست؟ چرا چنین پیام های خطایی نمایش داده می‌شود؟ وچگونه خطای 404 را برطرف کنیم ؟ این چیزی است که ما امروز در مورد آن صحبت خواهیم […]

” خطای 404. URL درخواستی در این سرور یافت نشد ” همه ما حداقل یک بار هنگام جستجوی صفحه درخواستی چنین صفحه خطایی را دیده‌ایم. دلیل خطای 404 چیست؟ چرا چنین پیام های خطایی نمایش داده می‌شود؟ وچگونه خطای 404 را برطرف کنیم ؟ این چیزی است که ما امروز در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

پیغام خطای 404 چیست ؟

کد خطای 404 یک کد وضعیت استاندارد HTTP است. این کدها از وضعیت فعلی وب سایت اطلاع می‌دهند. خطای 404 به این معنی است که اطلاعات درخواستی (معمولاً یک صفحه فرعی) در سرور یافت نشد و بنابراین نمی‌توان آن را مشاهده کرد.

چگونه خطای 404 را برطرف کنیم

چه چیزی باعث خطای 404 می‌شود ؟

خطای 404 اغلب در موارد زیر نمایش داده می‌شود:

  • صفحه خاص دیگر وجود ندارد
  • محتوا به یک URL جدید منتقل شد (معمولاً بدون تغییر آدرس URL به‌صورت دستی)
  • سرور خراب است (یا به‌درستی کار نمی‌کند)
  • کل دامنه به‌طورکلی حذف شده است

همان‌طور که می‌بینید، گاهی اوقات مشکل در مرورگر کاربر است؛ اما راستش را بخواهید، بیشتر اوقات مشکل در سمت وب سایت نهفته است. به‌عنوان‌مثال، هنگامی‌که محتوای خاص منتقل شد، مالک باید به‌اصطلاح تغییر مسیر را تنظیم کند تا کاربر بدون کلیک یا تایپ چیزی در وب سایت موردنظر فرود بیاید. اگر وب سایت شما اخیراً تغییرات عمده‌ای را پشت سر گذاشته است، باید بررسی کنید که آیا پیوندهای مرده (یا پیوندهای شکسته) منجر به خطای 404 وجود دارد یا خیر. اگر وجود دارد، باید صفحات حذف شده را بازیابی کنید یا یک تغییر مسیر عملکردی را به صفحه حذف شده اضافه کنید.

 پیوند مرده چیست و چگونه آن را برطرف کنیم ؟

پیوندهای مرده می‌توانند یک مشکل جدی باشند، به خصوص زمانی که به صفحات فرعی منتهی می‌شوند که در بین کاربران شما محبوب بودند. ناتوانی در یافتن صفحه وب موردنظر منجر به تجربه کاربری ضعیف، نرخ پرش بالاتر و حتی کاهش شهرت شما در گوگل می‌شود. هنگامی‌که وب سایت اغلب کاربران را به وب سایتی هدایت می‌کند که دیگر وجود ندارد، می‌تواند به‌طور قابل توجهی به رتبه وب سایت شما در موتورهای جستجو آسیب برساند.

چگونه می‌توانید از مشکل پیوند مرده جلوگیری کنید؟ همه چیز با یک تحلیل شروع می‌شود. از یک جستجوگر پیوند مرده استفاده کنید تا ببینید آیا صفحات خطای 404 دارید یا خیر. بسیاری از ابزارهای سئو چنین ویژگی را ارائه می‌دهند، ازجمله Ahrefs، Deadlinkchecker.com، Drlinkcheck.com و Screaming Frog SEO Spider.

اگر مشخص شد که برخی از پیوندهای شکسته وجود دارد، باید بدانید که آن‌ها به کجا منتهی می‌شوند و آن‌ها را به آدرس درست هدایت کنید. بیایید کمی بیشتر در مورد آن صحبت کنیم.

چگونه خطای 404 را برطرف کنیم ؟

تغییر مسیر سریع‌ترین و مطمئن‌ترین راه برای مقابله با مشکل لینک شکسته است. سه گزینه برای انتخاب از اینجا وجود دارد.

HTML تغییر مسیر می‌دهد

آن‌ها به‌طور خودکار کاربر را به صفحه جدید هدایت می‌کنند، معمولاً با یک پیام کوتاه مبنی بر اینکه URL قدیمی جایگزین شده است و اکنون به وب سایت درخواستی می‌روند.

تغییر مسیر 301

این کدی است که برای تغییر مسیر دائمی استفاده می‌شود. زمانی که کل وب سایت را به یک آدرس جدید منتقل کرده‌اید یا نام دامنه شما اغلب اشتباه می‌شود، بسیار مفید است و می‌خواهید کاربران را به آدرس درست هدایت کنید (به‌عنوان‌مثال، webiste.com منتهی به website.com).

تغییر مسیر 302

شما می‌توانید از آن‌ها زمانی استفاده کنید که فقط یک مشکل موقتی در وب سایت شما وجود دارد، به‌عنوان‌مثال، آن را از طریق بازسازی.

راه‌حلی برای وب سایت های وردپرس

اگر وب سایتی دارید که با وردپرس ساخته شده است، در موقعیت نسبتاً آسانی قرار دارید. لیست کاملی از افزونه‌ها وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای شناسایی و حذف لینک‌های شکسته در وب‌سایت خود استفاده کنید. یک مثال خوب از چنین پلاگینی Redirection.me است. آنچه به ویژه مهم است، این افزونه به‌صورت رایگان در دسترس است و استفاده از آن بسیار شهودی است.

چگونه خطای 404 را برطرف کنیم

از کنسول جستجوی GOOGLE استفاده کنید

همچنین می‌توانید با استفاده از این ابزار گوگل خطاهای فهرست بندی را برطرف کنید. به ابزار URL Inspection بروید و از آن برای بررسی وضعیت صفحه وب خود و همه صفحات فرعی استفاده کنید. همچنین می‌توانید از Google درخواست کنید تا یک صفحه فرعی خاص را دوباره فهرست کند. تمام خطاهای 404 که توسط GSC پیداشده‌اند در ابزار نمایش داده می‌شوند و به‌راحتی می‌توان آن‌ها را به‌عنوان تصحیح علامت‌گذاری کرد.

راه‌حل‌های دیگر برای خطای 404 ( زمانی که کاربر هستید )

اگر کاربری هستید که به‌طور تصادفی با صفحه خطای 404 برخورد کرده‌اید، چندین گزینه دارید. اتصال اینترنت خود را بررسی کنید و به‌سادگی صفحه را دوباره بارگیری کنید – خطا می‌تواند لحظه‌ای باشد. اطمینان حاصل کنید که آدرس URL صحیح است – به نوار جستجو نگاه کنید و نام دامنه را بررسی کنید.

در اینجا راه‌حل دیگری وجود دارد – به سطح دایرکتوری قبلی بروید. اگر در آدرس domain.com/directory1/directory2 هستید، به directory1 بروید و سعی کنید آدرس URL دیگری را که به صفحه موردنظر منتهی می‌شود، جستجو کنید. اگر وب‌سایتی که در آن هستید عملکرد جستجو را ارائه می‌دهد، از آن استفاده کنید و سعی کنید آنچه را که به دنبال آن بوده‌اید پیدا کنید. گاهی اوقات عملکرد جستجوی وب سایت می‌تواند برای حل مشکل خطای 404 شما کافی باشد و نتایج جستجو شمارا به مکان مناسب هدایت می‌کند. درنهایت، گاهی اوقات خطای 404 فقط در یک دستگاه ظاهر می‌شود. اگر وب‌سایتی که به دنبال آن هستید روی رایانه‌های دیگر به‌خوبی کار می‌کند، سعی کنید حافظه پنهان مرورگر و کوکی‌ها را حذف کنید.

چرا باید به خطاهای 404 اهمیت دهید ؟

تا حدی، ما قبلاً در مورد این سؤال بحث کرده‌ایم. چند دلیل برای بررسی وجود دارد:

UX ضعیف: کاربران به وب سایت شما می‌روند تا آنچه را که به دنبال آن بوده‌اند بیابند. اگر در عوض با پیغام خطای بدون راه‌حل مواجه شوند، احساس ناامیدی می‌کنند و به‌سرعت وب سایت شمارا ترک می‌کنند.

تأثیر نامطلوب بر سئو: وب‌سایت‌های دارای خطا در SERP بالا نمی‌روند. گوگل می‌خواهد کاربران خود را به وب سایت های کاملاً کاربردی و باکیفیت بالا هدایت کند. مطمئن شوید که سایت شما تمام این کادرها را علامت زده و تمام خطاهای فنی احتمالی ازجمله 404 را حذف کنید.

شهرت کسب‌وکار شما: فقط چند لحظه فکر کنید، پیام “صفحه 404 یافت نشد” در مورد کسب‌وکار شما چه می‌گوید؟ هیچ‌چیز خوبی نیست، مطمئناً! اگر می‌خواهید تصویر مثبتی از شرکت خود ایجاد کنید، باید مطمئن شوید که حضور آنلاین شما بی‌عیب و نقص است.

از خطای 404 حداکثر استفاده را ببرید

البته، شما باید به هر قیمتی از خطای 404 اجتناب کنید، اما همیشه امکان‌پذیر نیست. در چنین شرایطی، کاربران شما به هر حال پیغام خطا را خواهند دید؛ بنابراین، آن را خلاق و جذاب کنید! می‌توانید چیزی طنز یا حمایت‌کننده اضافه کنید. به کاربران خود نشان دهید که می‌خواهید تا حد امکان به آن‌ها کمک کنید. صفحه خطای شما می‌تواند حاوی پیوند به صفحه اصلی یا بخش تماس باشد تا کاربران شما به حال خود رها نشوند.

خلاصه

خطای 404 تنها یکی از بسیاری از مسائلی است که باید در وب سایت خود نظارت داشته باشید و از آن مراقبت کنید. این خطاها را به‌طور منظم بررسی کنید، یک صفحه خطای خلاق ایجاد کنید و اطمینان حاصل کنید که همه تغییر مسیرهای لازم در محل هستند. به این ترتیب، خطاهای 404 دیگر خطری برای شهرت آنلاین شما ایجاد نخواهد کرد.

اگر شما هم در مورد مقاله چگونه خطای 404 را برطرف کنیم نکاتی را مد نظر دارید خوشحال میشیم در دیدگاه های وبسایت با ما در میان بگذارید. همچنین اگر تمایل داشتید نکات کلیدی و جذاب دیگر در سئو را مطالعه کنید پیشنهاد میکنم به قسمت آموزش سئو رایگان اول باش مراجعه کنید.

سیاوش احمدی
مدرس: سیاوش احمدی Siavash Ahmadi

سیاوش احمدی هستم، فارغ التحصیل مقطع کارشناسی مهندسی نرم افزار و مدیر وبسایت اول باش. از سال 98 تمرکز خود را بر روی مباحث روز سئو و بهینه سازی سایت قرار داده و پس از کسب تجربه و دانش ارزشمند تصمیم گرفتم تا ثمره آن را با دیگران به اشتراک بگذارم.

همکاری با وبسایت هایی مانند لپتاپیفای ، نیناکالا ، ریگا و... به من آموخته است که هرچه بیشتر دانش خود را عرضه کنی اشتیاق بالاتری برای یادگیری خواهی داشت.

  1. آواتار siabaneh651siabaneh651 گفته؛
    17:39 1401/05/17

    توضیحات عالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه مطلب